Tuesday, 4 June 2013

~ Trip To Bandung ~Bismillahirahmanirahim..


Kali nih nak membicarakan tentang percutian, siapa pernah pergi bandung? Maka dengan bangganya aku mengatakan bahawa aku TAK PERNAH pergi!! muahahahaha..hanya kat cnih nak gtau sal keindahan Bandung jah..Aku nih selalu berangan-angan nak pergi bercuti ke serata tempat..alwayz u ollzz!!

Tapi apakan daya, aku bukan dilahirkan dalam kalangan kluarga yang kaya! full stop..tapi aku bangga jadi anak kepada ayah dan ibuku, TERIMA KASIH MAK AYAH!!..ok, merepek plak..hayati keindahan Bandung nih..ingat nak wat trip, siapa nak ikut??..

Kemungkinan hanya mimpi laa dapat pergi kan..antara gambar percutian di Bandung yang aku pinjam daripada Pakcik goole..
Cantik bukan? aku akan pergi satu hari nanti..pakej bulan madu..kehehehe..

Lambakkan peniaga yang mencari rezeki..Bandung memang kaya dengan koleksinya..

Aneka kain yang cantik..murah2 semuanya..

Ok, sekarang kita tengok plak keindahan Sarawak..

Aku bersemangat nak ceritakan berkenaan dengan tanah tumpah darahku ini..Sememangnya aku dilahirkan di Sarawak, membesar di Sarawak dan bekerja jew kat Semenanjung nih..Juga bakal menjadi orang Semenanjung tidak lama lagi. In Shaa Allah..moga2..amiin..

Berbalik kepada sarawak, terkenal dengan Buaya "Bujang Senang" nya..sememangnya kewujudnya diketahui dan aku pernah tengok sekali dahulu ketika usiaku dalam lingkungan 9 tahun.,sangat besar dan berjaya ditumpaskan oleh beberapa orang nelayan yang kuat..muahahaha..

Gambar diambil daripada Pakcik Google..tq..

Entry kali nih banyak yang melalut bukan, hehe..sekadar memenuhi kelapangan yang ada..Tekanan kerja jangan bebankan lagi dengan tambahan kerja yang melambak..Kita kena relax dan memberi ingatan kepada diri bahawa tekanan yang melampau akan membuatkan kita semakin tension..Yakinlah dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang..

Terima Kasih kerana sudi membaca saya merepek..daa~


0 comments:

Post a Comment