Saturday, 3 May 2014

Veil GORGEOUS

Bismillahirahmanirahim..

Macam gempak sangat jew tajuk kat atas tue..hehe..

Entry yang paling wat aku excited nak post..seperti yang aku janjikan dulu,aku nak post veil yang dah siap pah aku jahit kan..haa..nih hasilnya..veil untuk perkahwinan aku yang tinggal sebulan lagik..

Oleh sebab aku rajin terlebih hari nih,aku nak tunjuk sekali ya bahan2 dan cara2 nak wat veil..yekewww nih cah?yelaaa..aku tanya,aku jugak yang jawab..ahakss..

Ok,1st sekali beli semua alatan nih..

Dari kiri, en gunting, puan lace, cik benang dan jarum, datin veil, tuan manik..

Haa, dah kenal sape yang bertanggungjawab keatas veil gorgeous nih? Hehe..ok, aku ambik m
asa dalam seminggu jugak la nak jahit veil nih ya..sebenarnya bergantung pada tahap kerajinan, ketekunan dan kesungguhan anda bagaimana untuk jahit veil nih..oleh sebab aku nih jahit ikut mood yang kadang2 jew semangat terlebih, jadi masa yang aku ambik nak siapkan lama leww..

Sebelum tambah jahitan manik warna gold, aku berjaya siapkan jahitan untuk manik putih..perjuangan kena diteruskan ya uolls..

Sebelum letak manik...

Selepas letak manik..

Hasilnya...tadaaa..gambar dibawah nih ya..maaf, gambar kurang jelas..semangat nak tambah sedikit lagik manik supaya lebih cantik..

Nak wat tempahan? Boleh yaaaaa..emailkan butiran anda kepada saya star_fisabilillah@yahoo.com..@ anda boleh whatsapp 01125770265 untuk pertanyaan lebih lanjut..


Thanks to read this entry..












0 comments:

Post a Comment