Thursday, 1 May 2014

Cameron Highland

Bismillahirahmanirahim..

Hee..untuk entry kali nih ase excited nak crite pulak..kemarin wat kje gile ngn en tunang..kami pergi cameron highland tanpa dirancang pon..plan nak cari manik untuk jahit veil sebenarnya tapi masa kat simpang 3 ternampak signboard ke Cameron Highland terus en tunang tanya..

En tunang: eyhhh..cameron highland 125km..nak g x?

(Aku pandang muka die ngn penuh tanda tanya..bersungguh kew main2..)

Aku: nak g sekarang kew?
En tunang: yelaa..jommm..kita isi minyak kemudian gerak pergi..

Aku senyap..antara piker logik n xlogik..tapi die bersungguh2 wat..siap buat pusingan u lagik..pah isi minyak terus memecut pergi..aku masih blur lagik..ingatkan main2,rupenyee bersungguh2..aiyakkk..haha..

Dalam perjalanan aku tengok muka en tunang excited gileerr, kemudian aku tanya nape die duk gumbiraaa sangat..

En tunang: nih laa surprise..memang rancang dah nak pergi supaya dapat gambaran untuk 'honeymoon' nanti..ambik buku dan pen,catat berapa lama masa perjalanan..ambik contact detail untuk sewa hotel kat mana nanti,catat kedai mana nak pergi..senang..nanti masa g honeymoon kita tau dah mana nak tuju..

Aku terkeduuu..bijaksananyaa die merancang..part surprise tue yang wat aku terharu kejap..terima kasih ya en tunang merangkap bakal suami,raja dan syurgaku..terharuuu sangattt..

Perjalanan hampir 2 jam, ujan renyai2 sepanjang perjalanan..perjalanan lancar,jalanraya agak lenggang ckit..mungkin bukan time cuti sekolah kot..tapiii sampai jew dekat brinchang jalan mula jem sebelum sampai tanah rata..ujan semakin lebatt..lama jugak la ujan turun..alahaii..cuaca semakin sejuk..aku menggigil,dah tak bawak sweater kena la tahan sejuk..hehe..

Kami berhenti kejap, beli sweater untuk aku kemudian pergi cari makanan untuk alas perut, berdendang laaa perut sebab sebelum pergi mane la sempat makan lagik..tengok2 ditepi jalan, ada yang jual jagung bakar, untuk pengetahuan uolls, jagung bakar kat cnih yang aku ase terbaik sekali rasanyee..dah aku nih memang hantu jagung bakar..jadi,kalau g cameron jangan lupe beli ya uolls..konpem xmenyesal punya..terbaikkk!!

Maaf ya uolls,aku pergi xdirancang..jadi,memang xbawak lerrr kamera..gambar memang xambik,nyesal pon ada..hurmmm..sampai umah jew aku trus ambik gambar..ok,stop citer sal gambar..

Hoohoo..untuk kenangan aku beli keychain cameron, kalau nak beli keychain nih aku nasihatkan g jelajah semua kedai dulu ya sebelum ambik keputusan nak beli..sebab tawaran harga yang diberikan xsama..pengajaran ada dah kat aku,beli tanpa berfikir..aku beli 3 keychain berharga RM5..pah tue jalan ke kedai yang lain tengok2 ad yang jual 1 keychain RM1 jew..menyesal pon ada..nak wat camne kan..adehhh..

Keychain cameron highland..comeyyy kan..

Mata aku kemudiannya melilau cari strawberry coklat yang orang duk cbok cakap sangattt sedapp..aku pon nak try jugak lewww..last2 jumpa, dalam sebatang ada 4 buah strawberry yang dicelup coklat..harga RM2..standard la harga tue..sangattt sedap..pker punya pker,baik wat sendiri..soo,aku borong la strawberry 2 bungkus dan beli coklat celup..haa..boleh makan sampai puass..pendek kata,aku paling excited sekali mengalahkan en tunang aku..haha..

Sedapp sangattt..yummii..

Dalam kol 6.05pm gerak balik dah..ase puas pon ada,kekadang seronok jugak surprise nih..part yang tak seronoknya bila g dalam keadaan tak dirancang..memang semua xdibawak leww..gambar xambik,memang rugii..tapi xpe,nanti g msa honeymoon aku tangkap gambar banyak2 naa..hehe..36 days left..ok,aku nak sambung jahit veil pulakkk..


Thanks to read this entry..








0 comments:

Post a Comment