Sunday, 31 August 2014

Kisah 1: Keracunan Makanan..

Bismillahirahmanirahim..

Hurm, 1st of olls, nak inform yang entry kali nih banyak episodnya..sentiasa bersambung2..hehe..setiap entry punya kisah yang tersendiri, berkait2 dari satu kisah kepada kisah yang len..tujuannya jugak sebenarnya..guwe nak share sesuatu yang membahagiakan dalam hidup guwe sepanjang guwe menjadi seorang wanita, acecehh..titik!!

ok, begini ceritanya..muahaha..macam gempak sangat plak kan, aku plak excited terlebih nak kongsi dengan uolls smua(mata bersinar2..)..arap smua sahabat bersabar baca dari satu entry kepada entry yang len..miyahahaha..

......................................................................................

Suatu hari tue, en suami kejutkan aku tepat jam 3.23am..

"sayang, abang cirit la.."

Aku memandang wajahnya dalam keadaan mamai, "owh yeke? makan ubat la bang" pah tue siap ingat nak sambung balik tidur, kuang ajau punya istri..haha..

"sayang, abang betul2 ase tak larat nih..ase nak muntah pon ade, masuk nih dah 2 kli cirit"

Skli lagi aku bangun, kali nih aku terus duduk mengadap die, melihat wajah die yang nampak pucat..aku terus diburu rasa bersalah, Ya Allah, kcian suami aku..terus aku bangun nak ambilkan ubat untuk die..belum sempat aku bangun, die terus berlari2 anak trun tangga(rumah kami 2 tingkat ya) nak g blik air balik..kli nih..

"uwekkkssss...uwekkkssss...uwekkkssss"

Cian suami aku, muntah banyak sangat..sampai aku pun jadi kelam kabut, mana tak nya aku nih jenis mudah gelabah..yang mampu aku wat hanya urut belakang die jew la..slesai muntah, die terbaring lesu atas tilam busuk aku(yang aku guna masa single dlu..heee)..aku hulurkan ubat, die makan dan muntah balik..aku memang xleh tidur malam tue sebabnya memang perangai aku gnih, bila orang yang aku sayang sakit jew mesti aku jadi kalut, xleh tidur, risau memanjang..sepanjang malam aku urut jew blkg die..xlama pah die lena, die muntah dan cirit balik..

Aku dah bkira2 dah nak bawak g klinik, tapi aku pker alternatif len dlu..aku tpker nak bagi die ubat tidur, hehe..slesai bagi, die trus tidur nyenyak..pker2 blik macam jahat plak aku buat kat suami aku macam tue tapi aku pker kalau die trus jugak muntah, ape lagik yang tinggal dalam prut diew?..uuu..sobs..sobs..sobs..

Pagi tue, b4 pegi keje, aku tengok suami aku sungguh aku rase kcian sangat..

"abang larat kew nak pegi kejew nih?.."kataku dengan nada sangat risauuu..

"larat la sayangggg..hurmm..abang rasa sayang nak pregnant la..selalunya abang baca, kalau lelaki sakit cam abang nih, mesti petanda istri die nak pregnant" tersengih2 plak die pah cakap cam tue..aikkk, aku plak blur, haha..sebab bagi aku, bleh plak die cakap cam tue dalam keadaan die yang lemah dan sakit gitueee..tapi, jauh dsudut hati, mengaminkan kata2nya..semoga masin la mulut en suami aku nih.. 

Berbalik pada kisah en suami nih, aku rasa..tak len tak bukan, konpem suami aku kena "Keracunan Makanan!!!"..sebab petang tue, aku tak masak pun..beli kat kedai makan sorang makcik tue..hurmmm..pah nih, sah aku taknak beli dah kat situee..baik aku masak jew, masakan aku lagik sedap..bersih terjamin..cuma sesekali kemalasan melanda tue, takleh dihalangi jugak..heee

bersambung....

Noted::: Sebenarnya, aku pon cirit jugak pah makan nasik yang beli kat kedai makcik tue, juz aku kuar masuk toilet 2 kli jew la..mungkin aku tak teruk kena sebab aku makan ckit jew..suami aku yang bedal smua nasik tmasuk nasik aku..heheee..the conclusion is.....

JANGAN MALAS MEMASAK UNTUK SUAMI..!!

Thanks to read this entry!

1 comments:

Maria Ismail said...

Nice sharing...peringatan utk diri saya juga.Memang selalu makan kat luar...huhu.Lepas ni kena rajin2 masuk dapur...heee

Post a Comment