Tuesday, 12 January 2016

Tulisan Kerinduan

Rasanya sudah lama aku tidak mencoret di laman kesayanganku ini..belum terlambat untukku mengucapkan Selamat Tahun Baru ‘2016’ buat semua..alhamdulillah, masih dipanjangkan usia untuk melewati hari - hari yang menjanjikan usia yang kian menjelang tua..

Ketika aku menulis coretan ini, Alhamdulillah syukur aku panjatkan kepada Allah kerana kebaikan dan kasih sayangnya kepadaku..kalau pembaca masih ingat, aku pernah jatuh suatu ketika dahulu..pada ketika itu dimana aku merasakak kehidupanku bakal berakhir, namun betullah..

“Allah tidak akan menguji hambaNya di luar kemampuan hambaNya untuk menghadapi”

Setelah sekian lama menanti, aku akhirnya ditawarkan kerja sebagai Pegawai Penyelidik di USM..walaupun hanya Kontrak, namun aku bersyukur..lebih membuatkan aku bersyukur apabila ditawarkan untuk menyambung pelajaran pada peringkat Sarjana pula..tidak henti - henti aku memanjatkan kesyukuran kepada Allah..ini rezeki dariNya untuk kami sekeluarga..

Seiring pertambahan usia Nabilah Azzahra anakku, kehidupan esok pasti menjanjikan sesuatu untuk kita..buatmu suamiku, terima kasih untuk segalanya..

Lupa untuk menceritakan kisah puteri sulungku, insyaAllah di lain entri ya..


Nabilah Azzahra Muhamad Najmi

Terima Kasih baca entri kali nih..0 comments:

Post a Comment